Svar fra legen på timen

nettlegevakt.no

Nettlegevakt.no er en legevakt uten venterom, der pasienten har kontakt med legen på skjerm. Da er det viktig at alle er trygge på at de blir godt tatt vare på og får hjelpen de trenger.

Nettlegevakten Skjema Mobil

Pasientene fyller selv ut skjemaer når de ber om å få resept. En lege mottar forespørselen, og svarer ja eller nei.

Nettlegevakt.no opplevde at mange pasienter begynner å fylle ut skjemaet, men avbryter før de er ferdige. For at flere brukere skulle fullføre skjemaet, utviklet vi skjemaer som var enklere å bruke, tydeligere språk og et utseende som skaper trygghet hos pasientene.

Nettlegevakt Tre Skjermbilder Desktop Og Mobil@19201200

Få dager etter prosjektstart begynte vi å teste på brukere (takk til Birte, Hedda og alle dere andre!). Slik fikk vi raskt vite hvilke ideer som fungerte, og hvordan vi kunne forbedre skjemaene. Grunnen til at vi alltid brukertester tidlig, er at det er mye billigere å endre en skisse en en ferdig utviklet løsning.

Nettlegevakt Forside Mobil@2872 × 1620

Etter lansering av nytt design har konverteringsraten økt med 31%.

Pasientenes tillit er avgjørende for nettlegevakt.no. Tillit til at de blir tatt hånd om av kvalifisert helsepersonell, at opplysningene blir håndtert trygt, og at tjenesten er enkel å bruke.

Det nye utseendet knytter tjenesten til helsesektoren. Oversiktlig layout og klar tekst gjør pasienten trygg på hvor hun er og hva som skjer når hun bruker tjenesten. Vi hyret inn illustratør Bjørn Brochmann for å gi den digitale tjenesten en omsorgsfull, varm tone.

Screen Shot 2018 04 03 At 15 47 48

Vår leveranse

  • Interaksjonsdesign
  • Visuell identitet
  • Frontend-utvikling
  • Brukertesting
  • Rådgivning
  • Tekst
  • Art direction

Flere prosjekter