Designsprint med Arendalsuka, dag 2 - rask prototyping

28. November 2016

Sprintmetoden til Google er ideell for å lage og teste prototyper raskt. Dag 2 – vi bygger en prototype så fort som mulig. 

Etter at vi hadde utviklet og valgt ideer, satt vi sammen en veldig rask prototype for testing. På dag 1 definerte vi dette som de viktigste brukerbehovene:

  • den proffe brukeren (for eksempel en journalist) vil finne arrangementer etter temaer hun jobber med
  • den lokale brukeren vil finne arrangementer hun kan gå på når han har fri (Arendalsuka finner alltid sted den i den første skoleuka, så de fleste er tilbake i jobb)

Bygg prototypen for spesifikke oppgaver

For å teste ideene våre, bygget vi prototypen for disse oppgavene:

  1. Finn arrangementer som går nå, på fredag, på fredag ettermiddag
  2. Finn alle arrangementer som handler om miljø

Basert på notatene fra workshopen tegnet vi opp skjermbildene vi trengte i Photoshop. Vi lastet opp skjermbildene i Invision, et verktøy for å bygge enkle prototyper. Der linket vi bildene sammen, så prototypen føles ekte nok til at brukerne kan vurdere den. 

Test før testen

Før den «offisielle» brukertesten gjorde vi en rask test på familie og venner med de aller første skissene. Da fant vi fort et par problemer å rette opp:


  1. Det er vanskelig å forstå forskjellen på «Nå» og «I dag» i den første versjonen.
  2. I versjon to la vi "I dag, torsdag" på egen linje, og "Nå" på linje med de andre tidsintervallene. Det gjorde det letter å forstå at "nå" gir deg alle arrangementene som finner sted akkurat nå. Men vi hadde brukt den samme programposten som dummyinnhold i lista, det var forvirrende. 
  3. I den siste versjonen tok vi oss jobben med å legge inn sannsynlig innhold. Da ble det lettere å forstå hva man så.

Nå har vi snekret en prototype med enkle midler, og gjort noen raske justeringerNeste trinn er å la fire brukere teste den.